ГПУ викликала президента на допит, він зустрінеться зі слідчими одразу після повернення зі США – Луценко

Генеральна прокуратура України викликала президента України Петра Порошенка на допит як свідка у справі щодо злочинів проти активістів Майдану, він зустрінеться зі слідчими одразу після повернення зі США.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив у кулуарах 13-ї щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) сьогодні у Києві.

«Ми викликали президента на допит. Відразу після повернення із відрядження до Організації Об’єднаних Націй ми домовилися про зустріч із слідчими», – заявив він.

8 серпня начальник Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що ГПУ має намір викликати на допит Порошенка, секретаря РНБО Олександра Турчинова, екс-прем`єр-міністра Арсенія Яценюка та мера Києва Віталія Кличка щодо подій на Майдані в період січня-лютого 2014 року.

У свою чергу прес-секретар глави держави Святослав Цеголко заявив, що Порошенко прийде на допит до ГПУ тільки після офіційного виклику.

13 вересня Луценко заявив, що Порошенко найближчим часом буде допитаний в ГПУ як свідок у справі щодо злочинів проти учасників Революції Гідності.

*** 13 вересня у Нью-Йорку відкрилась 71-а сесія Генеральної асамблеї ООН. Планується, що Порошенко виступить на сесії 21 вересня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.