У Європарламенті не приймуть жодного депутата Держдуми РФ, обраного на виборах в окупованому Криму – депутат

Депутат Європейського парламенту, член Комітету з питань закордонних справ Міхаель Галер заявляє, що у Європарламенті не приймуть жодного депутата Держдуми РФ, незаконно обраного на виборах у тимчасово окупованому Криму.

Про це він заявив в Брюсселі, коментуючи результати виборів до Держдуми Росії, які також відбулися на території тимчасово окупованого Росією Криму, повідомляє Уніан.

”Чітко зрозуміло, що ми не будемо сприймати будь-кого, хто був обраний в Криму. Це чіткий месидж: не відправляйте нікого, ми не сприймемо нікого, хто був обраний в Криму у будь-якій делегації, яка буде відвідувати Європейський парламент”, – сказав Галер.

При цьому він наголосив, що «всі державні дії Росії в Криму є незаконними», оскільки РФ окупувала півострів

Разом з тим Галер зазначив, що не заморожував би співпрацю з Держдумою повністю, але це питання вирішуватимуть його колеги.
Депутат ЄП також упевнений, що робота російської делегації не повинна бути відновлена і в Раді Європи, адже ”нічого не було змінено з того, через що була припинена їх участь”.

”Це повинно бути продовжено”, – наголосив він.

Галер також дав характеристику парламентським виборам в Росії в цілому, назвавши умови їх проведення такими, що суперечать ”відкритим рамкам, в яких проводяться демократичні вибори”.

Нагадаємо, 18 вересня відбулися вибори до Держдуми РФ. Голосування проходило, в тому числі, і на території тимчасово окупованого Криму.

До Держдуми змогли пройти лише чотири партії – «Єдина Росія» (54,42% голосів), КПРФ (13,52% голосів), ЛДПР (13,28% голосів) і «Справедлива Росія» (6,17% голосів).

Сьогодні, 19 вересня, Міністерство закордонних справ України закликало міжнародних партнерів не визнавати результати виборів до Держдуми РФ в частині голосування на території окупованого Кримського півострова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.