В Одесі заарештували організатора антимайдану

Приморський районний суд Одеси за клопотанням прокуратури Одеської області обрав колишньому першому заступнику голови Одеської обладміністрації запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі понад 8 млн грн.

Як інформували в прокуратурі Одеської області, колишній чиновник підозрюється в організації масових заворушень 19 лютого 2014 року під Одеської ОДА. Йому інкримінується ч. 2 ст. 28, 1 ч. ст. 294 (спроба організації масових заворушень) Кримінального кодексу України, – повідомляють vesti-ukr.

В облпрокуратурі ім’я заарештованого чиновника не згадується, однак у період з осені по весну 2013 2014 року першим заступником голови Одеської ОДА був Олександр Орлов.

Як відомо, 19 лютого 2014 року близько 150 людей з битами і у касках напали на одеських журналістів, які знімали пікет представників Євромайдану під будівлею Одеської обладміністрації. В результаті постраждали не лише активісти, але і співробітники ЗМІ.

22 вересня генпрокурор Юрій Луценко заявив про намір внести у Верховну Раду подання про зняття недоторканності з народного депутата від фракції «Опозиційний блок» Скорика. Опозиційний блок у відповідь звинуватив генпрокурора в організації полювання на політичних супротивників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.