СБУ ліквідувала веб-схему з відмивання грошей, викрадених проросійськими хакерами (відео)

Злочинну групу, що створила веб-конвертцентр з відмивання грошей, викрадених міжнародними хакерами проросійського угруповання «кіберберкут», викрила у Києві та Кропивницькому Служба безпеки України.гроші

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Організатори через спеціально створені форуми отримували дані про викрадені банківські картки. Гроші з них виводились через веб-сервіс з використанням т.з. «білого пластику», підроблених платіжних карток, криптовалюти «Біткойн» та ресурсів кількох небанківських платіжних систем.

Співробітники спецслужби встановили, що серед клієнтів нелегального бізнесу замовниками були як юридичні та фізичні особи з тимчасово окупованих терористами територій.

Під час обшуків у рамках кримінального провадженню щодо фінансування тероризму правоохоронці вилучили понад 27 тисяч доларів США, 450 тисяч російських рублів, 340 тисяч гривень, 10 тисяч польських злотих та золоті вироби.

Співробітники СБ України також виявили «чорну бухгалтерію», комп’ютерну техніку, спеціальне обладнання для зчитування та запису підроблених пластикових карток та банківські картки, що підтверджують здійснення фінансових оборудок.

Тривають оперативно-слідчі дії, встановлюються причетні до протиправної діяльності та обсяги нелегальних фінансових оборудок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.