Сьогодні у Львові Шахтар зіграє проти Браги

29 вересня у Львові на “Арені Львів” о 20:00 год у 2-му турі групового етапу Ліги Європи «Шахтар» гратиме з португальською «Брагою».Шахтар Брага

Пряма трансляція відбудеться на телеканалах «Україна» і «Футбол 1».

Перед матчем

Після перемоги над «Коньяспором» у 1-му турі «Шахтар» очолює групу Н. «Гент» і «Брага» мають по одному очку і розташовуються слідом.

Два тижні між поєдинками Ліги Європи «оранжево-чорні» пройшли без втрат у внутрішньому чемпіонаті: обіграли «Ворсклу» й «Волинь» та випереджають найближчого переслідувача на п’ять очок.

Донеччани готуються до гри на базі «Святошин». Головною особливістю протистояння стане зустріч колишньої й нинішньої команд Паулу Фонсеки. Наставник «Шахтаря» відзначає, що особисто його очікує непересічний матч, та при цьому він розглядає «Брагу» як звичайного суперника.

Арбітр матчу – Тобіас Штілер (Німеччина)

Асистенти – Ян Зайдель, Рафаель Фольтін (обидва – Німеччина)

Додаткові асистенти – Роберт Хартманн, Патрік Іттрих (обидва – Німеччина)

Четвертий арбітр – Майк Пікель (Німеччина)

Суперник

«Брага» безпосередньо кваліфікувалася до групи Ліги Європи і стартувала домашньою нічиєю з «Гентом» (1:1). У тому поєдинку «зброярі» пропустили вже на 6-й хвилині, проте в середині першого тайму відповіли голом центрального захисника Андре Пінту.

Минулими вихідними «Брага» здобула перемогу над «Сетубалом» із рахунком 2:1 (Алан реалізував пенальті, Вілсон Едуарду відзначився влучним ударом з гри). Після шести турів команда Жозе Пезейру посідає 4-те місце в турнірній таблиці чемпіонату Португалії, відстаючи від «Бенфіки», яка лідирує, на три очки. Зазначимо, що обидві поразки «Бразі» поточного сезону завдали саме «орли» (Суперкубок і Примейра Ліга).

Історія взаємин

Команди провели чотири поєдинки у єврокубках (два – в Лізі чемпіонів і таку саму кількість – у Лізі Європи). У всіх випадках перемагав «Шахтар». Різниця м’ячів: 11–1. На своєму полі «гірники» вигравали з рахунком 2:0 та 4:0.

Попередня зустріч

14 квітня 2016 року «оранжево-чорні» у Львові впевнено перемогли «Брагу» й оформили вихід у півфінал Ліги Європи. Цей матч виявився 486-м для Дарійо Срни, який став новим рекордсменом донецького клубу. Саме капітан на 25-й хвилині вивів «Шахтар» уперед, реалізувавши пенальті. Напередодні перерви після прострілу Дарійо Рікарду Феррейра зрізав м’яч у власні ворота. В другому таймі Коваленко зміцнив перевагу «гірників», а згодом захисник гостей став автором чергового автогола.

Цікаві факти

«Шахтар» виграв у «Браги» чотири матчі з чотирьох.

Бернард може провести 100-й поєдинок за «Шахтар».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.