РФ відмовляється співпрацювати з Міжнародною слідчою групою по катастрофі МН17 – заступник генпрокурора

Росія відмовляється співпрацювати з Міжнародною слідчою групою, яка розслідує катастрофу малайзійського літака рейсу МН17 у небі над Донбасом.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів розповів заступник генпрокурора України Дмитро Сторожук, який координує роботу українських органів зі слідчою групою, передає УНІАН.

Так, за словами Сторожука, лише він особисто подав близько 10 запитів на правову допомогу від Росії і на сьогоднішній день жодної офіційної відповіді від російських правоохоронців не надходило.

“Про що це свідчить? Про те, що Росія тільки у засобах масової інформації розповідає про якісь “версії”, але абсолютно ніяк не бере участь у Міжнародній слідчій групі і не надає жодної офіційної інформації”, – заявив Сторожук.

Зазначимо, що Пєсков не побачив доказів провини Росії у доповіді по МН17.

Нагадаємо, раніше міжнародна група слідчих оприлюднила результати розслідування, яке доводить, що літак було збито з території, яку контролювали російські найманці і з “Бука”, привезеного з Росії. Крім того, слідча група натякнула Росії, що далі будуть прізвища винних людей у катастрофі рейсу MH17.

Як наголосив Президент України Петро Порошенко, “Бук”-вбивця прибув з Росії. Згодом стало відомо, що висновки розслідування повністю розвіюють міф щодо причетності України до трагедії рейсу МН17.

Нагадаємо, 17 липня 2014-го бойовики відзвітували, що збили ракетою український військовий транспортний літак, коли ж з’ясувалося, що поцілили вони насправді в іноземний пасажирській лайнер – різко змінили риторику й стали відхрещуватися від скоєного. На борту літака, який слідував рейсом MH17, було 298 осіб – 283 пасажири і 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.