Анонс матчу: “Зоря” – “Шахтар”

У 10-му турі чемпіонату України «оранжево-чорні» гратимуть із луганською «Зорею». До вашої уваги – анонс поєдинку.Зоря Шахтар

2 жовтня, Запоріжжя, «Славутич-Арена», 17:00
Пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1»

Перед матчем

У центральному поєдинку туру зустрінуться суперники, що посідають перші два місця в турнірній таблиці. «Шахтар» випереджає «Зорю» на п’ять очок, залишаючись єдиною командою, яка не знала гіркоти поразок у новому чемпіонаті.

У четвер донеччани й луганчани провели матчі Ліги Європи. «Гірники» з рахунком 2:0 обіграли «Брагу», а «Зоря» на виїзді мінімально поступилася «Манчестер Юнайтед».

Після дискваліфікації до складу «оранжево-чорних» повертається Фред.

Арбітр матчу – Микола Балакін (Київська область)
Асистенти – Сергій Беккер (Харків), Наталія Рачинська (Київ)
Четвертий арбітр – Юрій Вакс (Хмельницький)
Спостерігач арбітражу – Орест Шмигельський (Львів)

Суперник

«Зоря» після виїзної перемоги над «Динамо» на одне очко випереджає киян. Загалом у нинішньому чемпіонаті луганчани виграли 6 поєдинків, 2 – завершили внічию і зазнали однієї поразки (в 6-му турі від «Дніпра»).

Минулого вікенду підопічні Юрія Вернидуба з рахунком 2:1 перемогли «Ворсклу». Найкращими бомбардирами команди в цьому розіграші турніру є Олександр Караваєв (4 м’ячі) та Желько Любеновіч (3).

У майбутній зустрічі за «Зорю» не зможуть зіграти футболісти, яких орендовано в «Шахтаря».

Історія взаємин

Усього команди провели 28 зустрічей у чемпіонаті країни. 24 рази переміг «Шахтар», 4 – «Зоря». Різниця м’ячів: 77–15.

На своєму полі донеччани виграли 11 матчів з 14. Ще три завершились успішно для луганчан. Різниця м’ячів: 34–8 на користь «гірників».

Попередня зустріч у чемпіонаті

Команди протистояли одна одній у останньому турі минулого сезону. На 32-й хвилині Феррейра вивів «Шахтар» уперед, а «Зоря» в другому таймі відповіла двома голами Тотовицького, що вийшов на заміну. Згодом Гладкий відновив рівність у рахунку, проте той самий Тотовицький на 82-й хвилині оформив хет-трик і приніс луганчанам перемогу. Цікаво, що цей поєдинок відбувся напередодні чергової зустрічі «Шахтаря» із «Зорею» у фіналі Кубка України, який здобули «оранжево-чорні» (2:0).

Цікаві факти

Три останніх матчі в Прем’єр-лізі суперники провели в Запоріжжі.

Гольова серія «гірників» у чемпіонаті стартувала 28 серпня 2015 року і триває 29 поєдинків (88 м’ячів).

У активі Івана Ордеця 49 ігор за «Шахтар».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.