КМУ перерозподілив бюджетні кошти для фінансування перших місцевих виборів у об’єднаних територіальних громадах

Кабінет міністрів України прийняв рішення про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Центральній виборчій комісії на 2016 рік.
Відповідне розпорядження від 3 жовтня 2016 року № 707 опубліковано на урядовому порталі.

Документ передбачає зменшення обсягу видатків за бюджетною програмою ”Забезпечення фінансування проведення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад та сільських, селищних, міських голів об’єднаних територіальних громад” на 30 млн грн та відповідного збільшення обсягу видатків за бюджетною програмою ”Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів”.

Як відомо, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 11 грудня 2016 року, вибори в 41 об’єднаній територіальній громаді.

Початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів оголошено з 22 жовтня.

Попередньо було призначено та проведено 184 перших місцевих виборів, у тому числі в 104 сільських, 54 селищних, 26 міських радах об’єднаних територіальних громад, отже, загальна кількість перших місцевих виборів становить 225.

29 вересня Комісія звернулася до Кабміну щодо зменшення на 30 млн грн обсягу видатків за програмою фінансування проведення перших виборів у об’єднаних територіальних громадах та, відповідно, збільшення субвенції місцевим бюджетам на проведення виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.