Штайнмайєр розраховує на вибори на Донбасі у першому півріччі 2016

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр розраховує, що вибори на Донбасі відбудуться в першій половині цього року.

Про це він заявив журналістам після закінчення засідання Радбезу ООН, де представив програму Організації з безпеки і співпраці в Європі на 2016 рік, рік головування в ній ФРН, передає Укрінформ.

“Ми постараємося досягти якогось прогресу, особливо в питанні ситуації з безпекою, і обговорити нове виборче право для східної України, для Донбасу, що є основною умовою для проведення виборів, які мають відбутися в першій половині цього року”, – заявив Штайнмайєр.

За його словами, це будуть основні питання, які глави МЗС “нормандського формату” обговорять в найближчий четвер, 3 березня, в Парижі.
Штайнмайєр констатував, що “ми, як і раніше, далекі від політичного вирішення”. Хоча, на думку міністра, удалося все ж розрядити, деескалувати ситуацію, число жертв і порушень перемир’я, як і раніше, дуже високе.э

Постійний представник Франції при ООН Франсуа Делаттр, виступаючи в дебатах після промови Штайнмайєра, також підтвердив, що окрім питань перемир’я в Парижі розглядатимуться й “інші заходи, передбачені Мінськими угодами, зокрема, конституційна реформа, децентралізація і спеціальне виборче законодавство для Донбасу”.

Саму зустріч “нормандської четвірки” дипломат з Франції, що є одним з учасників формату, назвав “найважливішим моментом в посередницьких зусиллях у врегулюванні конфлікту”.

За словами Делаттра, врегулювання української кризи – “пріоритет для Франції”, і вона сповнена рішучості продовжувати зусилля в “нормандському форматі” щодо повного виконання Мінських домовленостей, що є єдино можливими рамками для мирного врегулювання цього конфлікту. Постпред також підкреслив, що метою Парижа в перспективі залишається повернення України в міжнародно визнані кордони, що означає відновлення контролю над Кримом.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.