На Чернігівщині СБУ викрила механізм соцвиплат псевдопереселенцям

2Співробітники Служби безпеки України викрили на Чернігівщині механізм нарахування та отримання соціальних виплат псевдопереселенцями.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисники, використовуючи документи понад 250 громадян, які фактично проживають на окупованих територіях Донецької області, оформлювали довідки про взяття їх на облік як переміщених осіб. Для реалізації оборудки вони задіяли зв’язки в державних контролюючих органах та фінансових установах області.

Ділки на підставі фіктивних документів відкривали банківські рахунки, оформлювали платіжні картки, на які нараховувалась пенсія та соціальні виплати. Потім кошти знімалися готівкою та кур’єрами доставлялися на тимчасово контрольовані бойовиками території.

За попередніми підрахунками сума бюджетних грошей, які спрямували на протиправні витрати, становила сім мільйонів гривень, частина з яких йшла на фінансування незаконних збройних формувань т.зв. “ДНР”.

Співробітники спецслужби затримали зловмисників на момент передачі організатором кур’єру чергової партії паспортів, банківських карток та готівки.
Під час проведення обшуків за місцями проживання правоохоронці додатково вилучили паспорти, довідки про взяття на облік внутрішньо переміщених осіб, договори, укладені з банківськими установами, банківські картки та триста тисяч гривень готівкою.

Слідчими СБ України відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до протиправного механізму.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.