НАБУ затримало екс-директора ДП «Укрзалізничпостач» за розкраданння понад 20 млн грн

Національне антикорупційне бюро України затримало екс-директора ДП «Укрзалізничпостач» (наразі філія ПАТ «Укрзалізниця») за підозрою у розкраданні понад 20 млн грн.

Про це повідомили у прес-службі НАБУ.

«26 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали екс-директора ДП «Укрзалізничпостач» (наразі філія ПАТ «Укрзалізниця») за підозрою у вчинені злочину за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах»)», – йдеться у повідомленні.

За версією слідства, екс-керівник держустанови підозрюється в організації у 2015 році закупівлі метизної продукції за завищеними цінами та попередньою змовою з постачальником, внаслідок чого ДП «Укрзалізничпостач» було завдано збитків на суму понад 20 млн грн.

Наразі детективи готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Як нагадали в НАБУ, розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння коштами державного підприємства «Укрзалізничпостач» під час проведення держзакупівель детективи Бюро розпочали у січні 2016 року.

У липні 2016 року було затримано службових осіб ПАТ «Укрзалізниця» та представників комерційних структур, на користь яких відбувалася держзакупівля. В даному кримінальному провадженні шести особам повідомлено про підозру, обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, застави, домашнього арешту.

Службових осіб відсторонено від займаних посад. Один із підозрюваних перебуває у розшуку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.