У Китаї зацікавлені вкладати гроші в Україну, – Павелко

Народний депутат України від фракції партії “Блок Петра Порошенка”, голова комітету з питань бюджету Андрій Павелко, очолюючи депутатську групу з міжпарламентських зв’язків з КНР, під час поїздки в Пекін, зустрівся з колегами з Китаю і провів ряд важливих переговорів для України.

Про це народний депутат повідомив у Фейсбук.

“На зустрічі з заступником голови Комітету з бюджетно-фінансових питань і главою Бюджетної комісії Парламенту ми обмінялися досвідом ведення бюджетної політики. Дуже цікаво було дізнатися, як формується річний кошторис в країні з першим ВВП в світі і в якій живе півтора мільярда людей. Однією з головних тем розмови став обмін досвідом довгострокового планування бюджету Китаєм. Бюджет не на рік, а на два-три роки – це те, до чого повинна прагнути Україна вже в найближчому майбутньому”, – зазначив Андрій Павелко.

Також народний депутат розповів про другу зустріч з Інспекцією контролю якості товарів і карантину.

“Відстоювали наших виробників-експортерів. Обговорювали можливість збільшення товарообігу. Китайський ринок величезний… І важливо, що попит на наші товари в Піднебесній зростає. Особливо – в сфері продуктів харчування. За підсумками зустрічі домовилися про подальшу співпрацю та відкриття нових позицій для нашої продукції на ринку. Важливо, що вже найближчим часом на китайський ринок ми зможемо експортувати яловичину і баранину. І це тільки початок”, – зазначив Андрій Павелко.

Народний депутат наголосив, що дуже важлива зустріч пройшла з вищим керівництвом міжнародного напрямку КНР.

“Для більш динамічного розвитку наших двосторонніх відносин необхідно готувати зустріч керівників України та Китаю”, – зауважив Павелко.

Також сторони обговорили проведення до кінця року третього засідання міжурядової комісії двох країн.

“Нам вдалося роз’яснити офіційному Пекіну реальну ситуацію на фронті і всередині країни, і це важливо. Про підйоми армії, про децентралізацію, про судову реформу… Їх позиція залишається колишньою – беззастережна підтримка територіальної цілісності України і засудження агресії”, – підкреслив Павелко.

За його словами, сторони обговорили питання участі України в новому «шовковому шляху» та захист зовнішніх інвестицій в країні. “У Китаї зацікавлені не тільки експортувати товари, а й вкладати гроші в Україну”, – наголосив депутат.

Андрій Павелко додав: “Один з найважливіших для українців питань, який ми підняли – це лібералізація безвізового режиму”.

“Ми продовжуємо вести переговори. Я впевнений, що отриманий нами в недалекому майбутньому безвізовий режим з ЄС прискорить і рішення Китаю в нашу користь”, – резюмував народний депутат.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.