На доступ до реєстру е-декларацій впливають мережеві атаки – Держспецзв`язку

На доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, впливають мережеві атаки.

Про це під час позачергового засідання Національного агентства з питань запобігання корупції повідомив заступник директора департаменту Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації (Держспецзв’язку) Юрій Циплинський.

“Це мережеві атаки, які… можна вважати такими, що впливають на роботу системи, на мережеве обладнання”, – сказав він.

Разом з тим Циплинський зауважив, що вживаються заходи, щоб нейтралізувати мережеві атаки на Єдиний державний реєстр декларацій осіб. Однак, за його словами, зарано говорити, що ці атаки повністю нейтралізовані. ”Сказати, що вони нейтралізовані – ні. Але принаймні вживаються усі заходи щодо надійного забезпечення функціонування цього реєстру”, – сказав він.

Представник Держспецзв`язку також додав, що мережеві атаки продовжуються. ”На жаль, це так”, – зазначив Циплинський.

Як відомо, систему електронного декларування запустили відповідно до закону ”Про запобігання корупції” опівночі 1 вересня.

З 1 вересня розширені електронні декларації впродовж 60 днів повинні подати чиновники, які обіймають відповідальні та особливо відповідальні посади: президент і прем`єр-міністр з радниками та помічниками, члени Кабінету міністрів, заступники міністрів, члени Антимонопольного комітету, голови Фонду держмайна та НБУ, їхні заступники, народні депутати, державні службовці категорій ”А” та ”Б”, судді, прокурори і слідчі, керівники, заступники керівників державних органів, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, військові посадові особи вищого офіцерського складу.

За даними Національного агентства з питань запобігання корупції, станом на 24 жовтня було заповнено 27 тис. електронних декларацій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.