Європарламент вимагає запровадити санкцій проти РФ за приниження Савченко

У Європарламенті закликають запровадити проти Росії політичні й економічні санкції у зв’язку з порушенням міжнародного права та через “радянське” судочинство відносно Надії Савченко.

Про це йдеться у заяві політичної групи у Європарламенті Альянсу лібералів і демократів за Європу, повідомляє кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

“Викрадення Надії Савченко на території її країни нелегальними російськими силами є ганебним і кричущим порушенням міжнародного права. Нині вона нелегально піддається кримінальному переслідуванню у рамках політичного процесу”, – заявив представник європейських лібералів Ганс ван Баален.

“Надія Савченко повинна бути якнайшвидше звільнена і повернута до України. В іншому випадку ЄС повинен увести політичні та економічні санкції, щоб Росія зрозуміла, що міжнародне співтовариство не приймає таку радянську поведінку”, – переконаний він.

У свою чергу, депутат Петрас Ауштревічус який є головою групи друзів Європейської України в ЄП, сказав, що “так зване російське судочинство є цинічним”.

На його думку, метою РФ є “публічно принизити Надію, яка стала символом боротьби України за свободу”.

“Росія прагне використати її справу, щоб залякати інших синів і дочок України, які захищають свою державність”, – додав Ауштревічус.

Як відомо, 3 березня у Донецькому міськсуді Ростовської області РФ проходить останнє засідання суду у справі українки Надії Савченко – льотчиці, яка служила на Донбасі. Її захопили в полон бойовики, а потім незаконно привезли в Росію.

Інформаційне агентство “Центр новин”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.