Путін переоцінив свої можливості в Україні, йому все складніше підтримувати там війну, – WSJ

Авантюра російського президента Путіна в Україні все ще не врегульована, хоча Путін йде на нові ризики, направляючи російські війська в Сирію. 

Про це пише The Wall Street Journal, передає InoPressa.

Міріади причин для занепокоєння трясуть глобальні фінансові ринки і центри політичного життя, пише журналіст Стівен Фідлер: «ослаблення економіки Китаю, обвал цін на нафту, зростання напруженості на Близькому Сході, які спричинили за собою кризу з біженцями в Європі, ймовірність фінансового «зміщення пластів» в момент, коли США посилюють свою монетарну політику».

«Є одна країна, де всі біди можуть пролунати одночасно, – Росія, і без того страждає від західних санкцій, введених через її втручання на Україні», – йдеться в статті. Росію чекає другий рік економічного спаду і можлива фінансова криза, оскільки компаніям і банкам важко знайти долари на погашення боргів.

«Неясно, як зреагує на нові потрясіння Путін: стане ще енергійніше «брязкати шаблями» у стилі націоналіста або спробує знову інтегрувати Росію в основний потік глобальної економіки. Деякі стратеги – наприклад, сер Лоренс Фрідман – вважають, що Москва вже переоцінила свої можливості в Україні та в Сирії, і їй буде важко підтримувати свої військові зусилля в цих країнах », – йдеться в статті.

«Навіть якщо деякі фактори непередбачуваності ослабнуть, економічні та геополітичні перспективи в нинішньому році виглядають більш тривожними, ніж в останні кілька десятиліть», – підсумовує автор.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.