ВР прийняла закон щодо закупівлі товарів для підготовки Євробачення – 2017

За відповідний проект Закону України про внесення змін до прикінцевих та перехідних положень розділу IX Закону України «Про публічні закупівлі» щодо закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення підготовки та проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу «Євробачення» (реєстр. №5319), поданий народним депутатом України з фракції «Блок Петра Порошенка» Григорієм Шверком, проголосувало 229 депутатів.

Як пояснив Григорій Шверк, даним законопроектом дозволяється замовникам, визначеними Кабінетом Міністрів України, застосовувати переговорну процедуру для закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення підготовки і проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу «Євробачення», а також встановити 5-ти денний термін укладення договорів про закупівлю за результатами проведення переговорної процедури.

Крім того, виступив на підтримку даного законопроекту народний депутат з фракції «Блок Петра Порошенка» Владислав Севрюков.

«Якщо ми не встигнемо зробити закупівлі, ми поставимо під загрозу проведення конкурсу Євробачення-2017 в Україні. На початку грудня в нас буде Європейська мовна спілка, яка буде приймати рішення щодо проведення Євробачення. Ми ризикуємо втратити цей конкурс, і його буде проводити Росія. Я вважаю, що цього допустити не можна. Фракція БПП буде підтримувати цей законопроект», – сказав Севрюков.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.