Супрун: Дохід сімейного лікаря становитиме від 19 до 50 тис. грн в місяць

З 2017 року Міністерство охорони здоров’я змінить систему фінансування медицини на первинній ланці, щоб заохочувати звертатися пацієнтів до сімейних лікарів. Кожен має знати свого сімейного лікаря.

Про це сьогодні під час зустрічі з громадою Львова заявила в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, повідомляють львівські ЗМІ.

За її словами, фінансування охорони здоров’я – це лише методологія, щоб покращити стан медицини, але на цьому все не завершується.

“Сімейний лікар має вести від тисячі до п’яти тисяч пацієнтів в рік. При цьому дохід сімейного лікаря становитиме від 19 до 50 тис. грн в місяць. Це буде дохід на його практику. Звичайно, він може мати ще медсестру і фельдшера і сам вирішуватиме розподіл цього бюджету», – зазначила Супрун.

Вона додала, що після 2017 року МОЗ переходить на систему державного страхування.

“Буде діяти Національна служба здоров’я, яка розподілятиме фінансування між вторинною та третинною ланкою. Гроші будуть йти за пацієнтом. У цих закладах буде розвиватися медицина, а де не буде попиту на ринку, може бути зменшено кількість ліжок і послуг. Наприклад, там можуть відкритися хоспіси, яких нам бракує, реабілітаційні центри, центри для дітей з особливими потребами», –  резюмувала Супрун.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.