Французький винороб сподівається на заступництво Саакашвілі

Крістоф Лакарен, 13 років тому орендовав земельну ділянку в Одеській області, і нещодавно зіткнувся з труднощами по веденню бізнесу в Україні.В інтерв’ю виданню France Bleu винороб заявив, що місцеві олігархи намагаються його залякати, не гребуючи підпалом майна, а податківці вдаються до незаконної конфіскації.

Податкова, нагрянула у володіння уродженця Бордо, звинуватила Лакарена в нелегальному виробництві вина, збуті готового продукту без ліцензії і несплаті податків. За підсумками перевірки податківці вилучили у винороба частина устаткування і близько 20 тис. літрів вина.
Сам француз стверджує, що чиновники давно поклали око на орендовані ним землі – за словами Лакарена, ділянка розташована в декількох хвилинах їзди від моря, що робить його особливо привабливим для забудови.

Дані землі француз орендував у 2005 році на термін 25 років. Пізніше мерія прийняла рішення про передачу зазначених угідь під забудову. Незважаючи на те, що в районній адміністрації рішення одеської влади заблокували, з 2009 року судове протистояння французького бізнесмена з українськими чиновниками не припиняється.
На сьогоднішній день воно, однак, перейшло всі межі, скаржиться бізнесмен. За словами винороба, “Україна – прекрасна країна, проте беззаконня олігархів в ній призводить до того, що власника бізнесу тероризують озброєні люди в масках, а найняті нечистими на руку чиновниками палії намагаються видворити неугодний бізнес радикальними заходами”.
Французький винороб сподівається на заступництво губернатора – за словами Лакарена, Михайло Саакашвілі раніше розповів в ЗМІ про напади на бізнесмена, і вважає їх несправедливими та ініціював надзвичайні збори представників прокуратури, поліції та податкової з даного питання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.