ФСБ затримала кримськотатарських музикантів, які виступали у Києві, – ЗМІ

На кордоні з окупованим Кримом співробітники ФСБ Росії затримали кримськотатарських артистів, які брали участь в гала-концерті «Поклик Батьківщини» у Києві. 

Про це повідомляє сайт «15 хвилин».

Зазначено, що сьогодні під час перетину адмінкордону співробітники ФСБ РФ з невідомих причин затримали кримськотатарських артистів.

Неповнолітніх дітей відпустили відразу, інших – забрали на допит. Серед затриманих на даний момент – учасники групи Hip-Hop Qirim (Сейран Халілов, Ескендер Чаталов, Осман Джемалядінов), співачка Реана Таркова, а також мати неповнолітньої учасниці концерту Аділе Абсаітової – Айше Абсаітова. Крім артистів, співробітники ФСБ затримали для допиту мати політв’язня у «справі 26 лютого» Мустафи Дегерменджі – Аліє Дегерменджі.

Зазначимо, що 27 листопада в Києві пройшов кримськотатарський концерт, в якому взяли участь кримськотатарські виконавці, що проживають в Києві, так і ті, хто приїхав для виступу з окупованого Криму.

Напередодні концерту багатьом кримськотатарським артистам, які перебувають в Криму, окупаційна влада погрожувала репресіями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.