Муженко анонсував про успішне завершення випробування зенітних керованих ракет поблизу Криму

Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко заявив про успішне завершення випробування зенітних керованих ракет поблизу Криму.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Успішно завершені контрольно-льотні випробування зенітних керованих ракет», – заявив він.

«Збройні сили зробили потужний крок в плані підвищення своєї боєздатності і набуття спроможностей по захисту своєї держави. Повітряний кордон України – недоторканий», – додав Муженко.

Як повідомлялося, 1-2 грудня у південній частині України проходили навчання Повітряних сил ЗСУ, під час яких проводилися повітряні стрільби.

Представники української влади неодноразово наголошували, що ракетні випробування Україна проводитиме згідно з усіма міжнародними зобов`язаннями і договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

Напередодні навчань ЗМІ з посиланням на джерела в Міноборони України повідомили, що Росія погрожувала Києву ракетним ударом у разі проведення ракетних стрільб поблизу тимчасово окупованого Криму.

Вранці 1 грудня у Повітряних силах поінформували, що перед стрільбами зменшили небезпечну зону пусків ракет поблизу Криму в північно-західній частині акваторії Чорного моря.

Президент України Петро Порошенко заявив, що єдиною причиною, що змушує Україну проводити навчання, в рамках яких відбуваються стрільби поблизу окупованого Криму, є необхідність бути готовими до повномасштабного російського вторгнення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.