Шульц закликав лідерів ЄС знайти вирішення ситуації, щоб ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц закликав глав держав та урядів країн-членів Європейського союзу знайти вирішення ситуації, щоб Угода про асоціацію між Україною та ЄС була ратифікована.

Про це він повідомив журналістам на прес-конференції в Брюсселі.

«Я звернувся до глав держав та урядів з тим, що вони повинні знайти вирішення. 27 країн ратифікували Угоду про асоціацію… Я чув, що уряд Нідерландів робить все, що може, щоб знайти вирішення. І нам потрібно це рішення», – наголосив Шульц.

За словами президента Європарламенту, він сказав прем’єр-міністру Нідерландів Марку Рютте, що «це також емоційне питання». «Послухайте, я брав участь у тому саміті, коли президент Янукович відмовився підписати Угоду про асоціацію, і він пішов геть, збираючись мати справу з Росією. Потім ми всі були свідками, як люди вийшли на вулиці, на Майдан, як люди вмирали за цю Угоду про асоціацію. Потім ми, європейці, ратифікували Угоду, за яку молоді люди в Україні віддали свої життя. І зараз це – Європейський союз, який не ратифікує цю Угоду. От такий розвиток. Ми повинні знайти вирішення», – підкреслив Шульц.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.