Італія заблокувала можливість продовження санкцій проти РФ на рік – ЗМІ

Італія заблокувала спроби розширити санкції Європейського Союзу щодо Росії на рік, а також розширити санкції для покриття передбачуваних злочинів з боку Росії в Сирії.

Про це повідомив “Радіо Свобода” дипломат із ЄС.

“У нас була дискусія, яка, на щастя, завершилася без розгляду варіанту – на мою думку, згубного – реагувати на ситуацію в Сирії і Алеппо санкціями проти Росії”, – сказав прем’єр-міністр Італії Джентілоні після саміту ЄС в Брюсселі 15 грудня.

Він сказав, що більшість країн погодилися з Італією, що введення нових санкцій проти РФ на додачу до вже запроваджених за агресію в Україні було б помилкою.

Дипломати також стверджують, що Італія була серед тих, хто заблокував спробу Польщі продовжити діючі санкції проти РФ на рік, а не на шість місяців.

“Деякі з наших колег воліли б продовження на 12 місяців, але насправді з самого початку було зрозуміло, що можливим було зберегти існуючий формат” – сказав голова Європейської ради Дональд Туск.

Як відзначає ЗМІ, Польща та інші були стурбовані тим, що обраний президент США Дональд Трамп може спробувати послабити тиск на Росію, коли він вступить на посаду в наступному році, але Д.Туск сказав, що ще занадто рано, щоб знати, якою буде політика Д.Трампа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.