Німеччина виділить для сходу України гуманітарну допомогу на 2,5 млн євро

Федеральний уряд Німеччини виділяє подальші 2,5 млн. євро під проекти гуманітарної допомоги постраждалим від конфлікту на сході України та особливо уразливим групам населення.

 Цією сумою будуть профінансовані заходи гуманітарної допомоги, здійснювані Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ).

Про це повідомляє прес-служба Посольства ФРН в Україні.

«Тим самим Федеральний уряд реагує на заклик ВООЗ, яка звернула увагу на особливо гостру ситуацію з охороною здоров’я у зоні східноукраїнського конфлікту. За рахунок допомоги від Німеччини ВООЗ закуповуватиме і розподілятиме серед потребуючих допомоги осіб, які через конфліктну ситуацію взагалі не мають доступу або мають дуже обмежений доступ до медичної допомоги і можливостей лікування, життєво важливі медикаменти, вакцини та медичні витратні і лікувальні матеріали», – йдеться у повідомленні.

Надавана ВООЗ допомога безпосередньо торкається майже 150 000 людей по обидва боки лінії зіткнення і включає в себе, зокрема, медичне обслуговування і лікування пацієнтів з гострими і хронічними захворюваннями та травмами, а також навчання і підвищення кваліфікації медичного персоналу та створення лабораторій або розширення їхнього потенціалу.

Цю діяльність ВООЗ тісно узгоджує з Міжнародним комітетом Червоного Хреста, різними неурядовими організаціями й іншими суб’єктами гуманітарної допомоги та українськими державними органами охорони здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.