Суд ЄС призупинив рішення про розширення доступу Газпрому до Opal – польська компанія

Суд Європейського Союзу призупинив рішення Єврокомісії про збільшення доступу Газпрому до трубопроводу Opal. Про це повідомив гендиректор польської газової компанії PGNiG Петро Возняк на прес-конференції у Варшаві.

Як передає агентство Bloomberg, суд ухвалив рішення 23 грудня. Польський менеджер очікує, що воно буде опубліковано до кінця поточного року.

Тим часом, Газпром 26 грудня збільшив завантаження газопроводу Opal до 81%. Сумарне завантаження «Північного потоку» зросло до 97%.

Нагадаємо, 28 жовтня Єврокомісія схвалила розширення доступу Газпрому до газопроводу Opal. 2 грудня президенти України та Польщі зробили спільну заяву, в якій засудили рішення Єврокомісії щодо газопроводу OPAL.

У Польщі державна компанія PGNiG (Polskie Gornictwo Naftowe i Gazownictwo) оскаржила рішення Єврокомісії про розширення доступу російського “Газпрому” до газопроводу Opal.

Трубопровід Opal з’єднує газогін «Північний потік» із газотранспортними системами Німеччини та країн Центральної Європи в обхід України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.