Клімкін закликав ПАРЄ продовжити тиск на РФ, щоб повернути її до виконання своїх зобов’язань

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав Парламентську асамблею Ради Європи продовжити міжнародно-правовий тиск на Росію з метою її повернення до виконання своїх зобов’язань у рамках міжнародних організацій, зокрема, Ради Європи та двосторонніх договорів.На цьому наголосив глава зовнішньополітичного відомства під час зустрічі з доповідачем Комітету з політичних питань та демократії Парламентської асамблеї Ради Європи Мікеле Ніколетті, повідомляє прес-служба МЗС .

Клімкін поінформував Ніколетті про останній розвиток подій на Донбасі, а також про кроки української сторони, спрямовані на виконання Мінських домовленостей. Було також обговорено ситуацію з порушеннями прав людини на території окупованої АР Крим та незаконним утриманням Росією українських громадян, в тому числі й члена ПАРЄ Надії Савченко.

«Сторони окремо обговорили процес проведення внутрішніх реформ, спрямованих на подальшу розбудову демократичного суспільства. Було відзначено суттєвий внесок Ради Європи у процес реформування нашої держави відповідно до найкращого європейського досвіду», – йдеться у повідомленні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.