До ЗСУ призиватимуть випускників кафедр військової підготовки віком до 43 років, які не служили – Міноборони

До Збройних сил України призиватимуть громадян віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, отримали офіцерські звання та не проходили військової служби.

Про це йдеться в розміщеному на сайті Міністерства оборони України коментарі начальника управління кадрового забезпечення офіцерським складом – заступника начальника головного управління персоналом Генерального штабу Збройних сил України Марка Андрусяка.

Він зазначив, що завдяки вступу в дію закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції» є можливість запровадити в ЗСУ такий вид військової служби, як військова служба за призовом осіб офіцерського складу.

«Це, будемо так казати, аналог строкової військової служби, але до неї будуть залучатися громадяни України віком до 43 років, які закінчили кафедри військової підготовки, отримали офіцерське звання молодшого лейтенанта запасу, і які не проходили військової служби», – розповів Андрусяк і додав, що термін такої служби складає 18 місяців.

За його словами, укладення контрактів залежить від категорії військовослужбовців – для осіб рядового складу строк контракту буде складати до 3 років, для осіб сержантського складу – від 3 до 5 років, для осіб офіцерського складу – від 2 до 10 років.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.