Звільнення із ЗСУ військових з невизначеним терміном контрактів розпочнеться з 1 квітня – Міноборони

Звільнення із Збройних сил України військовослужбовців з невизначеним терміном завершення їх контрактів розпочнеться з 1 квітня 2017 року.

Про це йдеться в розміщеному на сайті Міністерства оборони України коментарі начальника управління кадрового забезпечення офіцерським складом – заступника начальника головного управління персоналом Генерального штабу Збройних сил України Марка Андрусяка.

Він зазначив, що відповідно до закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції», ЗСУ відмовляються від контрактів, які мають невизначений термін дії (це стосується контрактів, де йдеться про закінчення особливого періоду).

Андрусяк повідомив, що також набувають права на звільнення військовослужбовці, які уклали контракти ще до 2014 року з визначеними термінами, але дія яких була продовжена під час дії особливого періоду, і які прослужили за цими продовженими контрактами більше 18 місяців.

За його словами, також таке право матимуть військовослужбовці, які уклали контракти під час дії особливого періоду з термінами дії до закінчення особливого періоду і які вислужили за цими контрактами не менше 24 місяців – таке звільнення відбуватиметься протягом одного року.

Також Андрусяк повідомив, що наразі Генеральним штабом відпрацьовується помісячний графік звільнення військових, яке розпочнеться з 1 квітня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.