НАБУ продовжить розслідувати “справу Мартиненко”

НАБУ продовжить розслідування за фактами отримання хабарів при закупівлі обладнання для ДП «НАЕК «Енергоатом».

Досудове розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлях державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» обладнання у чеської компанії «Škoda JS» (відоме у ЗМІ як «справа Мартиненка») продовжать.

Детективи Національного антикорупційного бюро не закриватимуть це кримінальне провадження. Таке рішення прийняте за результатами аналізу ухвали Солом’янського районного суду Києва від 11.01.2017.

Нагадуємо, детективи Бюро здійснюють досудове розслідування за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлі обладнання для ДП «НАЕК «Енергоатом» та її легалізації на суму понад 6,4 млн євро. У розслідуваній схемі задіяні іноземні компанії. В ході слідства НАБУ скерувало запити про міжнародну правову допомогу до восьми країн. Відповіді на більшу частину з них вже отримані.

Нагадаємо, Солом’янський суд міста Києва своєю ухвалою від 11 січня не зобов’язував детективів НАБУ закрити справу щодо екс-нардепа Миколи Мартиненка, а зобов’язав їх розглянути клопотання захисника депутата та протягом 10 днів винести рішення з цього приводу.

Як відомо, прес-служба екс-депутата поширила повідомлення, що 11 січня “суд зобов’язав НАБУ закрити кримінальне провадження, в якому фігурує Мартиненко“.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.