У Раді Європи вивчають ситуацію щодо рішення КC РФ, який дозволив не виконувати рішення ЄСПЛ у справі ЮКОСа

У Раді Європи відреагували на рішення Конституційного суду РФ у справі ЮКОСа. Держави-члени РЄ зобов’язані виконувати рішення Страсбурзького суду.

У Раді Європи вивчають ситуацію щодо рішення Конституційного суду РФ, який дозволив не виконувати рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) у справі ЮКОСа. Про це йдеться у коментарі речника генсека Ради Європи.

“Сьогоднішнє рішення Конституційного Суду РФ щодо виконання рішення ЄСПЛ у справі ЮКОСа є предметом занепокоєння” – йдеться у заяві.

У генсека Ради Європи наголосили, що “держави-члени РЄ зобов’язані Європейською конвенцією з прав людини виконувати рішення Страсбурзького суду”.

“Ми розглядаємо рішення Конституційного суду РФ і повідомимо нашу позицію в установленому порядку” – сказано в заяві.

Окрім того, колишні власники ЮКОСа, представлені компанією GML, назвали рішення російського Конституційного суду РФ повною зневагою нормами права.

“Це рішення нікого не дивує. Воно підтверджує те, що нам уже відомо: Російська Федерація піде на все, щоб підірвати наші демократичні інститути”, – цитує представника GML Джонатана Хілла DW.

Нагадаємо, Конституційний суд Росії дозволив владі країни не виплачувати колишнім акціонерам компанії ЮКОС 1,9 млрд євро компенсації, яку їм присудив Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.