На інавгурації Трампа будуть присутні представники 5 фракцій українського Парламенту

Про це заявив політичний радник Олександр Колодій.

”Представники України є, але з міркувань конфіденційності не зможу назвати прізвищ доти, поки самі політики не захочуть себе визначити. Здебільшого, скажу, люди публічні, представники депутатського корпусу нинішнього скликання і попередніх у тому числі. З нинішнього складу парламенту є представники як мінімум 5 фракцій”, – заявив він. Передає канал ”112 Україна”.

Як повідомлялося, в США понад 50 конгресменів від Демократичної партії збираються бойкотувати інавгурацію обраного президента США Дональда Трампа, яка відбудеться 20 січня.

Багато конгресменів пояснюють своє рішення суперечкою Трампа з конгресменом Джоном Льюїсом, який є відомим борцем за громадянські права. Льюїс назвав Трампа ”нелегітимним президентом” через втручання Росії у хід виборчої кампанії.

У відповідь Трамп написав у Twitter: ”Все це балачки, балачки, балачки – і жодних дій або результату”.

Церемонію у Вашингтоні в цю п`ятницю збираються відвідати близько 800-900 тис. осіб.

Екс-голова Служби розвідки України та голова Вищої ради народних зборів Микола Маломуж в інтерв’ю Радіо Свобода розповів, що за квиток на інавгурацію Трампа платять від 10 до 100 тисяч доларів.

«Ті, хто приїжджають, якраз хлопці наші, представники, вони, відповідно, вкладають свої кошти. Тому що вони запрошуються як представники або бізнесу, або політикуму. І це ідуть оплати за членство й участь. Усі розцінки не знаю, залежно в якому секторі – від 10 до 100 тисяч доларів. Так-так, це ті, хто хочуть показати, що вони щось мають», – каже Маломуж.

У американських медіа фігурують ще такі суми: два квитки на церемонію коштують 25 тисяч доларів. А заплативши 100 тисяч доларів, можна отримати чотири квитки на інавгурацію, а також два квитки на ланч із деякими членами уряду. За 250 тисяч доларів можна пообідати з Трампом і його дружиною. А «пакет» вартістю в один мільйон доларів дає можливість взяти участь в ексклюзивному ланчі з обраними урядовцями, представниками Білого дому й Сенату.

Президент України Петро Порошенко не братиме участі в церемонії інавгурації, оскільки участь глав іноземних держав не передбачена.

Проте більшість відомих українців прилетять уже на Молитовний сніданок. Відомо, що участь візьмуть представники Адміністрації президента Віталій Ковальчук та Олексій Філатов, а також кілька депутатів від «Блоку Петра Порошенка», серед яких Оксана Білозір та Валерій Карпунцов.

За повідомленнями медіа, долучаться також лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, депутати від «Народного фронту» Георгій Логвінський, Олег Кришин і Павло Унгурян, представник від «Радикальної партії» Андрій Артеменко, а також депутати від «Опозиційного блоку» Сергій Льовочкін, Вадим Новинський, Олександр Вілкул і Микола Скорик. За деякими непідтвердженими даними, летить навіть колишній генпрокурор Віктор Шокін, якого Білий Дім за часів Обами рекомендував звільнити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.