Жебрівський: Обстріл Авдіївки не припиняються, завод коксохім зумів підняти температуру до 44 градусів

Бойовики не припиняють обстріл Авдіївки. Про це повідомив голова Донецької військово-цивільної адміністрації (ВГА) Павло Жебрівський в Facebook.

“Письмового підтвердження припинення вогню в зоні ремонтних робіт російська сторона в СЦКК так і не надала. Сьогодні ремонтні бригади вже не зможуть вийти на місце розриву лінії електропостачання”, – повідомив він.

За його словами, зараз ситуцію рятує те, що Авдіївський коксохім зумів підняти температуру теплоносія в тепломережі до 44 градусів.

Жебрівський також повідомив, що в місто прибули 4 карети швидкої допомоги з Костянтинівки.

Нагадаємо, під Авдіївкою 29 січня почалося загострення збройного конфлікту. 30 січня в Авдіївці загинули 3 військових, і 17 дістали поранень.

Через обстріл цього району на Донбасі також поранення отримали двоє місцевих жителів.

30 січня Авдіївка залишилася без води, тепла і електрики. Також було пошкоджено останню лінію електропередач, яка живила коксохімічний завод, що постачав тепло у місто.

Крім того Порошенко доручив терміново скликати Тристоронню контактну групу через обстріли Авдіївки.

Також Президент України доручив українським дипломатам проінформувати про надзвичайну ситуацію в Авдіївцічерез обстріли бойовиків Раду безпеки ООН і ОБСЄ.

31 січня голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський оголосив в Авдіївці надзвичайний стан.

Заступник начальника 66-го військового мобільного госпіталю по роботі з особовим складом майор Андрій Синельников закликав надати допомогу для жителів Авдіївки та українських військових, контактний телефон: 095 915 03 11.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.