Ситник: Онищенко обмежується лише заявами про корупцію серед високопосадовців, не вказуючи обставини і факти ”під протокол”

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник наголошує, що народний депутат Олександр Онищенко обмежується лише публічними заявами про корупцію серед високопосадовців, не вказуючи конкретні обставини і факти ”під протокол”.

Про це Ситник сказав у Комітеті Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції під час відкритих громадських слухань та обговорення письмового звіту керівництва НАБУ з основних питань діяльності бюро, виконання покладених завдань, додержання законодавства, прав і свобод осіб.

”Онищенко дуже багато заявляє публічно, але щоб ці заяви стали джерелом доказів, треба це покласти на протокол. Але під час спілкування у скайпі конкретної інформації кому, де і за що він давав гроші не надав. Тому, щоб ці заяви стали доказами, потрібно їх покласти на протокол і з конкретними фактами”, – сказав Ситник.

Як повідомлялося, 5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка як підозрюваного в організації «газової схеми», в результаті якої державі було завдано збитків на 3 млрд грн. Але до того Онищенко, користуючись депутатською недоторканністю, втік з України.

Пізніше Онищенко заявив, що передав спецслужбам США «компромат» на президента Петра Порошенка. Депутат стверджує, що упродовж року записував свої розмови з президентом України на наручний годинник з диктофоном.

Крім того, Онищенко звинуватив Адміністрацію президента у підкупі за готівку народних депутатів.

8 грудня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький та Ситник заявили, що у НАБУ зареєстроване провадження за фактом заяви Онищенка про нібито підкупи депутатів.

17 грудня Холодницький повідомив, що НАБУ закриє провадження, яке було відкрито за заявою у ЗМІ Онищенка про нібито підкуп депутатів, якщо він не надасть відповідні матеріали протягом 10 днів.

31 січня 2017 р. Ситник заявив, що опитування Онищенка шляхом відеоконференції щодо записів розмов нібито українських високопосадовців корисних результатів не дало.

9 лютого Онищенко через ЗМІ оприлюднив другу частину своїх записів.

Ситник заявив, що Онищенко, оприлюднюючи записи, намагається уникнути відповідальності за скоєні корупційні дії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.