Учасники торговельної блокади з окупантами оголосили про розширення облогу Донбасу – координатор

Екс-командир батальйону «Донбас», один з координаторів торговельної блокади Анатолій Виногродський заявляє, що учасники блокади мають намір продовжити і розширити облогу Донбасу.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві за результатами 22-х днів блокади і щодо подальших планів Штабу блокади.

«Ми заявляємо: ми нікого не боїмося, ми будемо продовжувати блокаду, будемо її розширювати», – сказав Виногродський.

Він додав, що учасники акції почали виставляти пости на автомобільних дорогах.
Перший «спостережний» пост виставлено на Бахмутській трасі.

«Ми туди проводимо Інтернет, будемо ставити веб-камеру, щоб було постійне спостереження за ним. Дамо доступ для всіх, щоб уникнути будь-яких інсинуацій з приводу того, що ми намагаємося якось вплинути на перерозподіл грошових потоків або «продаємо квитки» на якісь там поставки», – підкреслив екс-комбат.

Як відомо, 16 грудня 2016 року ветерани АТО оголосили терористам ультиматум, щоб ті звільнили всіх українських полонених, в іншому разі бійці погрожували розпочати економічну блокаду окупованих територій.

25 січня 2017 року вони заблокували залізничну ділянку Луганськ – Попасна. 2 лютого були заблоковані колії перегону Курдюмівка – Бахмут. Проти учасників блокади відкрито чотири кримінальні справи.

Перекритими залізничними переходами антрацитове вугілля поставляється з тимчасово неконтрольованих територій для роботи ТЕС України. За даними уряду, всі поставки було зупинено 10 лютого 2017 року. В «Укренерго» заявили, що існуючий запас антрациту (842 тис. тонн на 12 лютого) можна використати протягом 40 днів.

У результаті цієї блокади під загрозою опинилося надійне енергопостачання деяких галузей та інших споживачів, тому 15 лютого Кабмін запроовадив надзвичайний стан на ринку електроенергії, який передбачає скорочення споживання дефіцитного вугілля антрацитної групи при забезпеченні повної стабільності роботи енергосистеми країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.