У НАБУ допитали Ахметова як свідка у справі «плівок Онищенка»

Детективи Національного антикорупційного бюро України допитали бізнесмена Ріната Ахметова як свідка у справі про записи розмов нібито українських високопосадовців, оприлюднених народним депутатом Олександром Онищенком.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

”Ми можемо підтвердити те, що, дійсно, згадана вами особа з`являлася до НАБУ. Детективи проводили допит цієї особи як свідка у розслідуванні розпочатому за так званими плівками Онищенка”, – поінформував співрозмовник агентства.

Разом з тим у Бюро зауважили, що деталі допиту є таємницею слідства.

Як відомо, 1 грудня 2016 року Онищенко заявив, що передав спецслужбам США «компромат» на президента України Петра Порошенка. Депутат стверджував, що упродовж року записував свої розмови з президентом України на наручний годинник з диктофоном. Крім того, Онищенко звинуватив Адміністрацію президента у скуповуванні за готівку голосів у Верховній Раді, яке відбувалося через нього і декількох інших депутатів. Згодом, 6 грудня, було оприлюднено аудіозапис розмови Онищенка нібито з народним депутатом Олесем Довгим. На записі співрозмовники обговорюють схему звільнення від кримінальної відповідальності Онищенка. Довгий підтвердив, що двічі зустрічався з Онищенком за кордоном. Однак, за його словами, він просто переконував Онищенка співпрацювати зі слідством, компенсувавши завдані бюджету країни збитку.

9 лютого Онищенко через ЗМІ оприлюднив другу частину своїх записів розмов нібито українських високопосадовців. Він стверджував, що в записах звучить голос колишнього народного депутата Миколи Мартиненка. Запис опубліковано у виданні ”Страна”. Як заявляв Онищенко, Мартиненко виступив черговим посередником у переговорах між ним і президентом.

Нагадаємо, 5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт Онищенка як підозрюваного в організації «газової схеми», в результаті якої державі було завдано збитків на 3 млрд грн. Але до того Онищенко, користуючись депутатською недоторканністю, втік з України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.