Росія надає своїм маріонеткам часто протилежні накази, намагаючись режисувати ситуацію в цілому, – Фріз

Про це народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка» Ірина Фріз заявила в себе на сторінці в Facebook, передає прес-служба партії.

Вона зазначила, що розвиток ситуації в невизнаному Придністров’ї є маркером політики Російської Федерації щодо маріонеткових «республік» на пострадянському просторі.

«Останнім часом спостерігаємо цікаву гру в трикутнику Тирасполь-Кишинів-Москва. В той час, коли Президент Молдови робить заяву про необхідність референдуму про воз’єднання країни, очільник ПМР вказує на результати референдуму 2006 року (підтримка курсу на незалежність ПМР і подальше приєднання до РФ).

Далі – більше: 2 березня парламент ПМР приймає в першому читанні закон про використання прапору РФ разом з державним прапором. Це є очевидним кроком не тільки в бік від реінтеграційного процесу, але й від курсу на розбудову незалежності. Таким чином, кожен крок Кишинева щодо реінтеграційних зусиль супроводжується двома кроками Тирасполя в бік самостійного існування під російським протекторатом», – відзначила Фріз.

При цьому, депутат підкреслила, що Ігор Додон, президент Молдови та Вадим Красносельський, так званий президент ПМР політично замкнені на Кремль.

“Такі дії можна розглядати лише як скоординовану політику з затягування та блокування реінтеграційного процесу. Таку ж гру Росія проводить і збирається й надалі проводити з Україною. Істотною відмінністю ситуації з Україною є лише те, що Росія використовує в нашій державі набагато більшу кількість та різноманітність сил для організації аналогічних процесів. Суть же не міняється – Кремль надає своїм маріонеткам часто протилежні накази, намагаючись режисувати ситуацію в цілому. Розуміння цього в суспільстві – серйозний крок до перемоги», – підкреслила Ірина Фріз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.