УЄФА проведе позачерговий конгрес для вибору четвертого представника в раді ФІФА

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) проведе позачерговий конгрес для вибору свого четвертого представника в раді Міжнародної федерації футболу (ФІФА) після того, як стало відомо, що у виборах не братимуть участь президент Російського футбольного союзу (РФС) Віталій Мутко і колишній глава Футбольної асоціації Ісландії Гейр Торстейнссон.

Про це ТАСС повідомили в прес-службі УЄФА.

На конгресі УЄФА в Гельсінкі 5 квітня мали бути обрані четверо кандидатів до ради ФІФА. Однак після того, як кандидатура Мутко не була допущена організацією за критерієм політичної нейтральності, а Гейр Торстейнссон відмовився від участі, претендентів на чотири місця залишилося тільки троє – Деян Савічевіч (Чорногорія), Костакіс Куцокумніс (Кіпр) і Шандор Чаньї (Угорщина).

“В результаті відмови Гейра Торстейнссон перед УЄФА виникла необхідність провести додаткові вибори на чотирирічний термін четвертого представника конфедерації в раді ФІФА. Для цього в поточному році буде скликаний позачерговий конгрес, його точна дата буде названа пізніше”, – повідомили в прес-службі.

Гейр Торстейнссон успішно пройшов перевірку на відповідність, проте зняв свою кандидатуру, оскільки вже покинув пост президента національної асоціації.

Як уточнили в прес-службі УЄФА, всі 55 національних асоціацій все одно повинні будуть проголосувати за трьох кандидатів, що залишилися. Згідно зі статутом УЄФА, вони не отримають місця в раді ФІФА автоматично.