З Музею Боде у Берліні викрали гігантську золоту монету вагою 100 кг

З Музею Боде у Берліні викрали гігантську золоту монету, яка важить 100 кг, передає ВВС.

Канадська монета, яку прозвали «Великий кленовий листок», виконана з чистого золота у 24 карат.

На монеті зображена королева Великої Британії Єлизавета II, а також написано, що номінал монети 1 млн доларів. Однак зараз ринкова вартість монети набагато більша – близько 4 млн доларів.

Монету викрали близько 3.30 ранку за місцевим часом.

Поки до кінця не зрозуміло, як злодії змогли обійти охоронну систему і винести важку монету.

При цьому поліція вважає, що злодії проникли до приміщення через вікно. На залізничних коліях неподалік від музею було знайдено драбину.

«На основі інформації, яку ми зараз маємо, ми вважаємо, що злодій, або можливо, злодії виламали вікно у задній частині музею неподалік від залізничних колій. Потім вони змогли проникнути до будівлі і попрямували до виставки монет», – повідомив офіційний представник поліції Вінфрід Венцель.

За словами представника поліції, монета знаходилася під спеціальним куленепробивним склом. У поліції не повідомили деталей щодо роботи служби безпеки музею або системи сигналізації.

Монету було відлито на Королівському монетному дворі Канади у 2007 році. Її товщина 3 см, а діаметр – 53 см. З одного боку на ній зображена королева Єлизавета II, а з іншого – символ Канади – кленовий лист.

У Музеї Боде знаходяться більше 540 різних монет, але, за даними німецьких ЗМІ, було вкрадено лише «Великий кленовий листок».