Міністр юстиції закликав тих, хто вперше подає е-декларації, внести їх після 1 квітня

Згідно зі змінами до закону, термін подачі декларацій чиновниками другої хвилі продовжено до травня.

Міністр юстиції України Павло Петренко у середу, 29 березня, закликав державних службовців, які, цьогоріч мають вперше подавати електронну декларацію, зробити це після 1 квітня.

«Я звертаюся до тих державних службовців, які подають декларації вперше, це ті, хто не подавали декларації в першу хвилю … згідно зі змінами до закону, термін подачі ваших декларацій продовжено до 1 травня. Я вас прошу, в зв’язку зі сформованою ситуацією, дайте можливість подати декларації колегам, які повинні подати ці декларації до 1 квітня», -. сказав міністр.

За його словами, у такий спосіб декларації зможуть подати ті 100 тисяч держслужбовців, які повинні це зробити до 1 квітня.

Також Петренко закликав Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) відправити на електронні адреси декларантів роз’яснення щодо крайніх термінів подачі декларацій.

Нагадаємо, протягом останнього тижня, на сайті е-декларацій трапляються часті технічні проблеми. У НАЗК заявили, що відповідальність лежить на ДП “Українські спеціальні системи”.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні у середу, 29 березня, порадив усім членам Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) написати заяви про відставку через проблеми в роботі реєстру електронних декларацій.