Макрон переміг у першому турі виборів Президента Франції

Кандидат від руху “Вперед” Емманюель Макрон лідирує на першому турі виборів президента Франції з 23,7% голосів, повідомляє в неділю радіостанція France Info з посиланням на попередні дані компанії “Іпсос”.

EPA/ARNOLD JEROCKI

На другому місці йде кандидат від ультраправого “Національного фронту” Марін Ле Пен “(21,7%).

Боротьбу за третє місце ведуть кандидат від республіканців Франсуа Фійон і кандидат лівих Жан-Люк Меланшон (обидва – близько 19,5%).

Газета Le Figaro з посиланням на дані опитування компанії Kantar Sofres Onepoint повідомляє, що Макрон і Ле Пен за попередніми даними заручилися підтримкою 23% виборців.

Фійон і Меланшон ділять третє і четверте місце з 19% голосів.

Бенуа Амон – кандидат від правлячої Соціалістичної партії – за підсумками першого туру показав низький результат. За нього проголосували всього 6,2% виборців.

“Я закликаю якомога переконливіше перемогти “Національний фронт”, проголосувавши за Еммануеля Макрона, хоча він і не представляє лівих”, – сказав він, виступаючи перед своїми прихильниками.

Амон пояснив, що вважає Макрона “політичним суперником”, а лідера “Національного фронту” Марін Ле Пен – “ворогом республіки”.

Офіційні результати президентських перегонів у Франції будуть оголошені у понеділок.

Нагадаємо, 23 квітня у Франції стартував перший тур президентських виборів. В цілому в боротьбі за цей пост беруть участь 11 кандидатів.

Другий тур президентських виборів відбудеться 7 травня між двома провідними кандидатами, які перемогли в першому турі.