До Харкова на матч “Шахтар-Дніпро” – Фонсека не взяв П’ятова, Ракицького та Коваленка

У 1/2 фіналу Кубка України «гірники» в Харкові зустрінуться з «Дніпром». Гра розпочнеться о 20:00 год, пряма трансляція на телеканалі «Футбол 1».

Шахтар готується до матчу Дніпром в гарному настрої після перемоги над «Динамо» в чемпіонаті.

На післяматчевій прес-конференції Паулу Фонсека зазначив, що дуже поважає «Дніпро», який демонструє гарний футбол. Сьогодні «гірники» цілковито сконцентровані на кубковому поєдинку із суперником, який не програє від листопада минулого року.

У Шахтарі, не виключено, у поєдинку з Дніпром зіграють ті виконавці, які останнім часом не мають достатньо ігрової практики.

До Харкова Паулу Фонсека не взяв Андрія П’ятова, Ярослава Ракицького та Віктора Коваленка.

У той же час Іван Ордець вже тренується та рветься у бій.

Про амбіції Дніпра свідчить той факт, що у крайньому поєдинку УПЛ проти Ворскли “дніпряни” поберегли Руслана Ротаня, який лише вийшов на заміну.

А ось Сергій Кравченко, який близький до повернення у загальну групу, навряд чи допоможе команді.

Арбітром матчу виступить  Олександр Дердо (Чорноморськ), асистенти – Леонід Ярмолинський (Київ), Олександр Холодинський (Харківська область).Четвертий арбітр – Ігор Пасхал (Херсон).Спостерігач арбітражу – Ігор Хіблін (Хмельницький).

Історія взаємин

Усього в історії Кубка України команди провели 15 зустрічей. «Шахтар» переміг 8 разів, двічі успіх був на боці «Дніпра», ще 5 ігор завершилися внічию. Різниця м’ячів: 24–10 на користь «гірників».

Попередня зустріч у Кубку

20 травня 2015 року поєдинок у Львові був для «Дніпра» генеральною репетицією перед фіналом Ліги Європи із «Севільєю». «Шахтар» же після перемоги 1:0 в першому матчі на «Дніпро-Арені» довів розпочату справу до кінця. Однак гра вийшла досить складною. На 30-й хвилині Калініч після пасу Федорчука вивів свою команду вперед. «Гірники» створили ряд моментів, але удар Срни парирував Бойко, Степаненко влучив у перекладину, а Марлос пробив поруч зі штангою. Вирішальною стала 77-ма хвилина, коли Канкава двома руками штовхнув у спину Гладкого в штрафному майданчику, а Луїс Адріано реалізував пенальті – 1:1.