ЄС дозволила державам-членам продовжити заходи тимчасового прикордонного контролю – МЗС

У Європейському Союзі дозволили державам-членам продовжити заходи тимчасового прикордонного контролю.

Про це йдеться у повідомленні Департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України у Twitter.

”11 травня Рада Європейського Союзу схвалила Імплементаційне рішення щодо рекомендації стосовно продовження заходів тимчасового внутрішнього контролю через надзвичайні обставини, що ставлять під загрозу загальне функціонування Шенгенської зони”, – йдеться у повідомленні.

”Рада ЄС дозволяє зацікавленим державам-членам продовжити поточні заходи пропорційного тимчасового прикордонного контролю як виняткового кроку та на обмежений період (6 місяців)”, – зауважили в МЗС.

Рішення стосується Австрії, Німеччини, Данії, Швеції та Норвегії. Це рішення поширюється на сухопутні кордони між Австрією та Угорщиною, Австрією та Словенією (країна, що запровадила заходи – Австрія), а також на сухопутні кордони між Австрією та Німеччиною (країна, що запровадила заходи – Німеччина), у портах Данії, що мають паромне сполучення з Німеччиною, та на сухопутному кордоні між Німеччиною і Данією (країна, що запровадила заходи – Данія), у шведських гаванях поліцейських регіонів Південь та Захід, і на Ерессунському мості (країна, що запровадила заходи – Швеція), у портах Норвегії, що мають паромне сполучення з Данією, Німеччиною та Швецією (країна, що запровадила заходи – Норвегія).

”У разі продовження внутрішнього прикордонного контролю такі держави повинні на щотижневій основі проводити оцінку необхідності, частоти перевірок, часових і територіальних рамок застосування, співмірності застосованих заходів реальним загрозам та щомісяця оприлюднювати доповіді за результатами здійснених оцінок”, – йдеться у повідомленні МЗС.