Сьогодні відбудеться Фінал Кубка України: Шахтар – Динамо. Анонс

Сьогодні відбудеться вирішальний двобій найсильніших клубів України за національний Кубок.
Шахтар – Динамо
17 травня, 21:00. Харків, ОСК “Металіст”
Головний арбітр: Костянтин Труханов (Харків)

Трансляція на каналі “Україна” та “Футбол 1”.

17 очок – саме така прірва утворилася між обома клубами після 29 туру УПЛ. Туру, в якому Динамо зазнало болючого удару під дих від Олімпіка – було побите у день свого 90-річчя та ще й на своєму стадіоні. Шахтар тим часом впорався із Чорноморцем резервним складом. “Гірники” грають у своє задоволення. Чемпіонський титул у них вже в кишені. У трьох Класичних, які стали історією цього сезону, вони віддали “динамівцям” лише одне очко, двічі їх натомість обігравши (1:1, 4:3, 1:0). Команда Фонсеки має відчутну психологічну перевагу і впевнена у своїх силах.

Щоб потрапити у фінал, підопічним Фонсеки довелося провести аж… 2 матчі. В 1/8 фіналу обіграли Олександрію (2:1), у чвертьфіналі – технічна перемога над Полтавою, у півфіналі – мінімальна звитяга над Дніпром (1:0). Напевно, найкоротший шлях до фіналу в історії національних кубків.

Динамо своєю чергою провело 3 матчі. Спершу ефектно впоралися із Зорею в додатковий час (5:2), потім дотиснули Нафтовик-Укрнафту (1:0) і розтрощили Миколаїв (4:0). Все легко і передбачувано. Фінал стане першим і останнім серйозним випробуванням команди Реброва у цьому розіграші.

Цікаво, що у випадку сьогоднішньої перемоги Шахтар наздожене Динамо за кількістю здобутих Кубків України. Наразі у “гірників” 10 таких трофеїв. Вісім разів зводив фінал цих суперників, і тут перевага на боці киян – 5 перемог при 3 поразках. Букмекери ставлять на команду Фонсеки. Але це – кубковий турнір. Тут закони логіки частенько не спрацьовують.

Орієнтовні склади команд:

Шахтар: Пятов – Срна, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі – Степаненко, Малишев – Марлос, Коваленко, Тайсон – Бланко Лещук

Динамо: Коваль – Кадар, Віда, Пантіч – Морозюк, Рибалка, Сидорчук, Антунеш – Ярмоленко, Гармаш – Бєсєдін