Іванна Климпуш-Цинцадзе:  Той, хто пропонує розірвати дипломатичні відносини з РФ, прокладає шлях до загострення військових дій і провокує на те, щоб йшли на смерть тисячі українців.

Народний депутат України з фракції «Блок Петра Порошенка», Перший заступник Голови Комітету у закордонних справах Іванна Климпуш-Цинцадзе у facebook прокоментувала вчорашня рішення Комітету щодо розірвання дипломатичних з РФ.

За словами депутата, проект рішення Комітету поєднував питання дипломатичних відносин і всю договірно-правову базу двосторонніх відносин між Україною і Росією. При цьому прихильники розриву дипломатичних відносин стверджували, що йдеться про «припинення» дипломатичних відносин, яке нібито не означає їх розриву.

Однак, Віденська конвенція 1961 року, таких варіантів не передбачає – там йдеться виключно про «розрив» таких відносин, наголошує Климпуш-Цинцадзе.

Вона також висловила переконання, що у разі оголошення розриву дипвідносин, Росія негайно почне впроваджувати репресії проти українців в РФ, а Україна не зможе їх захистити.

«Невже незрозуміло, що той, хто пропонує такий шлях, відмовляється від будь-яких спроб врегулювати міжнародний конфлікт політико-дипломатичними засобами, а прокладає шлях до загострення військових дій і провокує на те, щоб йшли на смерть тисячі наших братів, батьків, чоловіків, дітей????», – написала депутат.

Климпуш-Цинцадзе, уточнила, що на засіданні Комітету Верховної Ради у закордонних справах за розрив дипвідносин з РФ було 4 голоси «за», 2 «утрималися», 1 «проти». Проти голосували Ірина Луценко і Ганна Гопко. Володимир Ар’єв підняв руку «за» помилково, а коли зрозумів, що відбулося, відкликав свій голос, але депутати Ігор Гузь та Віктор Вовк залишили залу, зруйнувавши кворум.

«Колега Володимир Ар’єв, відлучившись для захисту свого законопроекту в іншому Комітеті, зайшов до зали засідань практично в кінці оголошення варіантів рішення не розібрався з формулюванням з голосу, підняв руку «за». А коли зрозумів, що відбулося, відкликав свій голос, але тут зіграли «політики» Ігор Гузь та Віктор Вовк, просто залишивши залу та зруйнувавши кворум… Хто ще голосував за для повноти картини? Борис Тарасюк.

Не хочу навіть припускати в думках, що нам тепер постійно буде невистачати кворуму в Комітеті лише через те, що хтось так грає в політиканство, що не буде дозволяти повернутися до розгляду цього питання…», – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.