Увечері на Софійській площі відбудеться концерт до Дня Києва

Концерт розпочнеться о 18:00, одразу після проведення театралізованої ходи у вишиванках

Сьогодні, 27 травня, на Софійській площі відбудеться концерт до Дня Києва. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Святкування розпочнеться з театралізованої ходи у вишиванках, яке стартує о 17:00 в парку Шевченка. У ході візьмуть участь театральні, танцювальні та циркові колективи. Вона буде супроводжуватися запальною музикою від українських музикантів. Під час ходи заплановано 6 зупинок: 1. Парк Т. Г. Шевченка (старт) 2. Київський міський будинок вчителя; 3. Національна опера України; 4. Золоті Ворота; 5. Будівля Служби Безпеки України; 6. Софійська площа (завершення ходи).

Після урочистої ходи о 17:30 розпочнеться батл оркестрів (3 оркестри, 8 хвилин кожен). Також киян і гостей міста чекають виступи народного художнього колективу ансамблю народного танцю “Україна” дитячо-юнацької хореографічної студії імені Миколи Коломійця “Щасливе дитинство”. О 18:00 гості свята разом з артистами виконають гімн столиці “Як тебе не любити, Києве мій?”, після чого розпочнеться святковий концерт за участю Марії Яремчук, Ілларії, TAYANNA і Державного академічного естрадно-симфонічного оркестру України.

В Києві 27 і 28 травня будуть проводитися спортивні змагання до Дня міста. У зв’язку з цим за маршрутом прямування учасників буде тимчасово обмежено рух транспорту.