Ув’язнений кримський татарин Зейтуллаєв припинив голодування через піст

Фігурант справи “Хізб ут-Тахрір” Руслан Зейтуллаєв 26 травня припинив своє друге голодування через бажання дотримуватись посту в священний для мусульман місяць Рамадан.

Про це 27 травня на зборах громадського об’єднання “Кримська солідарність” у Старому Криму повідомив адвокат Едем Семедляєв, передають Крим. Реалії.

За інформацією адвоката, здоров’я Руслана Зейтуллаєва не постраждало в результаті вже витриманих ним двох голодувань.

“Він дякує всім за підтримку, за те, що багато турбуються про його здоров’я. Повідомив, що здоров’я його більш-менш нормальне. Два тижні тому ми відвідували його з Емілем Курбедіновим, спілкувалися з ним. Із першого голодування він нормально вийшов, каже, що взагалі ніяких проблем не було, а тому вирішив далі боротися й оголосив майже одразу друге голодування, що тривало 12-13 днів”, – повідомив адвокат.

26 квітня Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив кримського татарина Руслана Зейтуллаєва, обвинуваченого в організації в окупованому РФ Криму осередку ісламської організації Хізб ут-Тахрір, до 12 років колонії суворого режиму.

Раніше, 7 вересня 2016 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону виніс обвинувальний вирок чотирьом кримським татарам, яких РФ звинувачувала у зв’язках з організацією Хізб ут-Тахрір. Мова йде про Руслана Зейтуллаєва, Ферата Сайфуллаєва, Рустема Ваітова і Нурі Прімова. Самі ж підсудні свою вину у нібито причетності до терористичної діяльності не визнали.

Варто зазначити, що заборонена в Росії Хізб ут-Тахрір виступає за об’єднання мусульманських країн в халіфат, відкидаючи при цьому терористичні методи.