Ган наголошує, що Україна має один рік на проведення реформ

Єврокомісар з питань європейської політики сусідства та перемовин із розширення Йоганнес Ган наголошує, що Україна має один рік на проведення реформ.

Про це він сказав під час прес-конференції в Києві.

”Україні необхідно дотримуватися і надалі цієї динаміки реформ. І прискорити впровадження реформ, визначених у Стратегії реформ до 2020 року”, – зазначив Ган.

Він зауважив, що це, зокрема, стосується таких пріоритетів, як медична та пенсійна реформи, а також земельна реформа.

”І ми не повинні забувати про те, що у нас час лише до наступного літа, наступного року, для того, щоб усі ці питання вирішити. Оскільки тоді одразу ж почнеться передвиборча кампанія, і цей час не дуже сприятливий для прийняття реформ, тому важливо пам`ятати про те, що у нас є приблизно один рік для того, щоб впровадити усі ці кроки”, – підкреслив єврокомісар.

Як повідомлялося, Ган заявив, що Україна показала вражаючий прогрес у впровадженні реформ, особливо, що стосується законодавчих ініціатив. Водночас, за його словами, необхідно ще провести рішучі реформи в енергетиці та банківській сфері.

”Жодна інша країна не впроваджувала такі амбітні реформи у таких складних умовах. Ідеться не лише про відновлення, але йдеться і про складну ситуацію через конфлікт на сході, через внутрішньо переміщених осіб і все, що цього стосується”, – підкреслив Ган.

Він додав, що ”ці вражаючі результати визнаються Європейським Союзом і міжнародними партнерами”.