Членство України в НАТО на законодавчому рівні – Парубій

Голова Верховної Ради Андрій Парубій виступив з ініціативою закріпити на законодавчому рівні положення про те, що членство України в НАТО є пріоритетомдержавної зовнішньої політики.

Таку думку Андрій Парубій висловив на свої сторінці у facebook «після відвідин цього тижня Парламентської Асамблеї НАТО у Тбілісі і за результатами надзвичайно плідного спілкування із союзниками та партнерами з Північно-Атлантичного Альянсу».

Також Голова Парламенту заявив, що у Верховній Раді України зареєстровано Законопроект 6470, яким пропонується внести зміни до Закону України «Про засади внутрішньої і зовнішньої політики» і до Закону України «Про основи національної безпеки України».

«Нагадаю, що цього року Україна відзначає 20-ліття Хартії про особливе партнерство з НАТО. Ухвалення такого Закону – це важливий знак для наших союзників! Я звернувся до фракцій з тим, щоб ухвалити цей Закон найближчимчасом»,- повідомив Голова Верховної Ради України. Він подякував усім народним депутатам, які долучилися до створення цього проекту Закону.

«НАТО – це гарант безпеки у всьому вільному світі! НАТО – це єдина сила у світі, здатна зупинити агресивну путінську Росію. Україна стане членом НАТО!» – підсумував Андрій Парубій.