Ім’я Павла Шеремета внесли в список загиблих журналістів на Меморіалі у Вашингтоні

Меморіал журналістам в американському Музеї новин (Newseum), де викарбувані імена представників ЗМІ, які загинули в різних країнах під час виконання профобов’язків, поповнився в цьому році 14-ма прізвищами, у тому числі українського журналіста Павла Шеремета.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті Newseum.

“Журналісти, чиї імена викарбувані на цьому меморіалі, поклали життя заради суспільства”, – заявив з цього приводу директор Newseum Institute Джин Полисински.

При цьому він додав, що зараз багато хто з журналістів, які отримали смертельні загрози або пережили замаху, продовжують працювати.

Серед тих, хто поповнив сумні рядки меморіалу цього року, відзначені представники друкованих, радіо, теле і електронних ЗМІ з Афганістану, Бразилії, Індії, Іраку, Лівії, Мексики, Сомалі, Сирії та України.

Нагадаємо, нещодавно журналісти проекту “Слідство.Інфо” оприлюднили своє журналістське розслідування. У ньому говориться, зокрема, що біля будинку журналіста знаходився співробітник Служби безпеки України Ігор Устименко. В СБУ заявили, що Устименко звільнили з відомства у 2014 р. Поліція його вже допитала.

Як відомо, журналіст Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля в центрі Києва. Машина належала керівнику інтернет-видання “Українська правда” Олені Притулі, однак її самої в машині не було. Поліція кваліфікувала вибух авто з Шереметом як умисне вбивство.