З вівторка Єгипет припиняє авіасполучення з Катаром

Міністерство цивільної авіації Єгипту офіційно оголосило про те, що починаючи з вівторка призупиняється виконання всіх рейсів до та з Катару. 

Про це повідомляє Associated Press.

Цей крок призвів до плутанини в міжнародному аеропорту Каїра. Сьогодні один із рейсів в Доху був затриманий на декілька годин, перш ніж йому дозволили злетіти. У міністерстві повідомили, що єгипетський повітряний простір буде закритий для катарських літаків починаючи з 6:00 ранку вівторка за каїрським часом.

Раніше найбільші авіакомпанії Об’єднаних Арабських Еміратів та авіакомпанія Саудівської Аравії оголосили при призупинення виконання всіх рейсів до і з катарської столиці Дохи. У відповідь катарська авіакомпанія Qatar Airways повідомила, що вона припинила всі рейси в Саудівську Аравію. Нагадаємо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об’єднані Арабські Емірати і Бахрейн розірвали дипломатичні зв’язки з Катаром. Країни також оголосили про закриття транспортних зв’язків з Катаром і дали катарським гостям і жителям міст два тижні, щоб виїхати. Пізніше до них приєдналися Лівія та Ємен. Причиною таких заходів стало звинувачення влади Катару у підтримці терористичної діяльності, в тому числі “Аль-Каїди” та “Ісламської держави”.

Не виключено, що справжньою причиною стало те, що на саміті країн Перської затоки наприкінці травня катарське новинне агентство розповсюдило промову еміра Катару, який заявив про підтримку нормальних відносин з Іраном, що викликало хвилю критики на саміті. Пізніше Доха заявила, що публікацію зробили хакери.