НАБУ не може розслідувати “газову справу”, а Тимошенко не можуть двічі залучити по ньому до відповідальності, – Холодницький

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) не може розслідувати “справу про газові контракти” Юлії Тимошенко, а її не можуть двічі за нього посадити.

Про це в коментарі кореспонденту телеканалу “112 Україна” заявив голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

“Є давня латинська приказка. Нас, юристів, цьому вчили ще на першому курсі: ніхто не може бути двічі за одне і те ж злочин. Це раз. По-друге, компетенція це НАБУ, у мене є певні сумніви, оскільки є ряд факторів, які впливають на визначення підслідності НАБУ. Це, зокрема час вчинення злочину. Ці події датовані 2008-2009 роками, ще задовго до створення НАБУ і САП”, – зазначив Холодницький.

Нагадаємо, у вівторок 6 червня в ході погоджувальної ради Ради Артур Герасимов заявив, що “Блок Петра Порошенко” вимагає перевірки “газового контракту” Тимошенко антикорупційними органами – НАБУ і САП, а також розгляду питання держзради комітетами ВР з нацбезпеки і протидії корупції.

Нагадаємо, що в 2009 р. керівники “Нафтогазу” і “Газпрому” за підсумками переговорів Юлії Тимошенко та Володимира Путіна підписали газовий контракт на десять років.

Як повідомлялося, 31 травня Стокгольмський трибунал задовольнив вимогу НАК “Нафтогаз України” щодо перегляду ціни в контракті на постачання газу з “Газпромом” з урахуванням ринкових умов. Разом з тим вимоги “Газпрому” до НАК “Нафтогаз України” за умовою “бери або плати” повністю скасовані.